Lahjoita

PSV on vapaaehtoistyövoimin toimiva yhdistys, jolle yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen osallistuminen on keskeistä (keräyslupa RA/2020/1295).

Esimerkkejä, miten tekemälläsi kerta- tai kuukausilahjoituksella voidaan auttaa

Tue kotimaan toimintaa

PSV:n kotimaan toimintaa tuetaan kannatusjäsenmaksuilla. Kannatusjäsenmaksu on työssäkäyvältä 50e / vuosi ja opiskelijalta, eläkeläiseltä tai työttömältä 10e / vuosi. Kannatusjäseneksi voit liittyä lomakkeella omalla sivullaan. Lomakkeen lähetettyäsi saat maksuohjeet sähköpostiisi.

Tue ulkomaisia solidaarisuushankkeita

Libanonissa voit osoittaa tukesi lasten perheneuvolapalveluiden järjestämiseen tai erityislasten koulutukseen ja kuntoutukseen.

Lasten mielenterveyspalvelut Etelä-Libanonin pakolaisleireissä: neuvolakummit

Saaja: Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry
Tilinumero: FI33 8000 1900 7035 30
MobilePay: 26863 (kertalahjoituksesta 1,75 % menee MobilePaylle)
Viite: 1656

Kummien tuella mahdollistetaan yhteistyöjärjestö Beit Atfal Assumoudin kahden perheneuvolan palvelut mielenterveyden, käyttäytymisen tai kehityksen häiriöiden vuoksi neuvolaan ohjatuille lapsille. PSV:n tukemat perheneuvolat sijaitsevat Etelä-Libanonissa ja palvelevat Saidan ja Tyyroksen pakolaisleirien perheitä, sekä Libanonissa asuvia että Syyriasta paenneita.

Neuvolakummin kuukausimaksut vaihtelevat oman päätöksen mukaan 10-20 eurosta ylöspäin. Yhteisöt maksavat 50 € – 1000 € vuodessa. Myös kertalahjoitukset ovat tervetulleita. Pakolaislasten mielenterveystyö on myös oiva kohde merkkipäivälahjoituksille. Kertalahjoituksellasi voit tarjota esimerkiksi käyntikerran perheneuvolan psykologilla (25 e)

Kuntoutuskummit erityislasten koulutuksen ja kuntoutuksen mahdollistajina

Saaja: Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry
Tilinumero: FI33 8000 1900 7035 30
MobilePay: 26863 (kertalahjoituksesta 1,75 % menee MobilePaylle)
Viite: 3232

Kuntoutuskummit mahdollistavat monivammaisten lasten ja nuorten tarpeiden mukaisen erityisopetuksen ja -kuntoutuksen. Saidan, Tyyroksen ja Beirutin perheneuvolat etsivät lapselle sopivan koulun, luovat vanhempien kanssa  yhteistyösuhteet snne, seuraavat edistymistä ja antavat lasten tarvitsemaa kuntoutusta neuvolassa. Kuntoutuskummilasten joukossa on myös Syyriasta paenneiden perheiden lapsia. Ulkoministeriö tuki erityislasten opiskelua ja kuntoutusta 2013-15, mutta kehitysyhteistyöleikkausten vuoksi hanketuki katkesi 2016.

Neuvolakummimaksu on 1000 euroa vuodessa. Se maksetaan kahdessa erässä, tammikuussa ja heinäkuussa. Kuntoutuskummeja on 18 lapsella (tammikuu 2024), yleensä jonkun henkilön kokoamina 2-10 henkilön ryhminä. Usealla lapsella on viiden kummin ryhmä, jolloin ryhmän jäsenten vuosittainen osuus on 200 €. Ryhmän vastuuhenkilö kerää kummimaksut ja tilittää ne PSV:n kummitilille. Kummin/ryhmän kanssa PSV tekee sopimuksen, jossa selostetaan kummitoiminnan käytännöt.

Lisätietoja kummitoiminnasta ja PSV:n työstä Libanonissa: Sirkku.Kivisto (at-merkki) gmail.com