Beit Atfal Assumoudin lapset 11.5.2021 YK:n pääsihteeri António Guterresille

Libanonin pakolaisleirien lasten nimissä Beit Atfal Assumoudin lapset Beirutin Shatilan ja Bourj el-Barajnehin leireistä ovat kirjoittaneet YK:n pääsihteeri Guterresille. He vetoavat pääsihteeriin,  että hän suojelisi heidän urheita siskojaan ja veljiään Jerusalemissa ja muualla Palestiinassa. Pääsihteerin tulisi lasten mielestä päättää toimista, joilla suojellaan lapsia Israelin raaoilta ja rasistisilta hyökkäyksiltä, joista viimeisin juuri oli Pyhässä kaupungissa. YK:n on tuomittava ja lopetettava tällaiset hyökkäykset ja pantava palestiinalaisia kohtaan tehtyjen rikosten tekijät vastuuseen. Myös lasten suojelun ja lasten oikeuksien kansainvälisten sopimusten ja oikeuden loukkaajat on saatettava vastuuseen. Erityisesti on huolehdittava lasten oikeudesta turvalliseen elämään kotimaassaan. 

Lapset muistuttavat pääsihteeri Guterresia Gazan lasten kärsimyksistä ja heidän oikeuksiensa loukkaamisesta epäoikeudenmukaisen piirityksen oloissa. Samoin lapset tuovat pääsihteerille esiin vaatimuksensa Länsirannan lasten tilanteesta, jotka altistuvat siirtokuntalaisten ja miehityssotilaiden rasismille ja julmuuksille. He muistuttavat  pakolaisleireissä elävien lasten kärsimyksistä, jotka johtuvat heidän paluuoikeutensa kieltämisestä. 

Kirjeen luovutuspaikka: UN ESCWA rakennus Riad al Solh aukio, Beirutin keskusta

”Herra Guterres, kuinka YK ja maailma voi jättää kokonaisen ihmisryhmän elämään alistettuina ja haavoittuvina apartheid-hallituksen alla toistuvasti dokumentoitujen ihmisyyttä kohtaan tehtyjen rikosten armoille”, päättävät lapset vetoomuksensa.
(Kirjeen referoinut Sirkku Kivistö)