Julkaisuluettelo Libanonin hankkeen asioista puolessa välissä vuotta – ylpeyden aihe

Hanna Hirvosen artikkelit

Sodan jälkeen jälleenrakennetaan, Rakentaja 10/2019 (Juttu Nahr El Baredin palestiinalaisleiristä ja UNRWA:n historian suurimmasta rakennushankkeesta)

Sairaanhoitaja Mariam Abu Eid asuu pakolaisleirissä ja painaa 50 tuntia yötöitä viikossa, Motiivi 21.11.2019 (Juttu palestiinalaisesta sairaanhoitajasta, joka työskentelee libanonilaisessa sairaalassa)

Kakun koristeena vesipiippu, Elintae 10 / 2019 (Juttu libanonilaisesta konditoriasta)

Pimeitä kuvia ja puhetta ikävästä – kurkistus toimittajan työhön Libanonin palestiinalaisten keskuudessa, Suomen Lähi-Idän instituutti 9.12.2019 (Blogiteksti toimittajan työstä palestiinalaisleireissä)

Libraries increase public space in Beirut, Elm Magazine 17.12.2019 (Juttu julkisista kirjastoista Beirutissa)

Lämpöä Libanoniin, TAITO 1 / 2020 (Juttu Solidaarisuussilmukoiden neulojista ja villasukkalahjoituksien matkasta Wavelin palestiinalaisleiriin Libanoniin. Haastattelussa myös Beit Atfal Assumoudin sosiaalityöntekijä Aziza Chehade)

Omaishoitajien puolella Libanonissa, Memocate 4.2.2020 (Juttu Alzheimerin taudin parissa työskentelevästä libanonilaisesta järjestöstä)

Kitkeriä päiviä pakolaisleirissä, Eläkeläinen 2 / 2020 (Kaksi palestiinalaisvanhusta kertoo tarinansa, molemmat ovat Akysin kummivanhuksia)

Refugee camp workers learn stress management to cope with desperate situations, Elm Magazine 1.4.2020 (Juttu palestiinalaisten sosiaalityöntekijöiden stressinhallintakoulutuksesta ja kouluttajakoulutuksesta. 
PSV:ltä Psykologi Nina Lyytisen ja BAS:ilta palestiinalaisen sosiaalityöntekijä Hala Al Saeydin haastattelut.)
https://elmmagazine.eu/adult-education-and-mature-learners/refugee-camp-workers-learn-stress-management-to-cope-with-desperate-situations/

Erityislasten tukena Libanonissa
, Talentia 3 / 2020 (Juttu PSV:n kuntoutuskummiudesta sekä BAS:in mielenterveystyöstä Libanonissa. Sirpa Ahosen vierailu kummilapsensa Nourhane Beddawin luona Beirutissa ja psykiatri Madeleine Tahan haastattelu.) Juttu on julkaistu myös netissä 15.5.2020.

https://www.talentia-lehti.fi/erityislasten-tukena-libanonissa/


Hetki äitien kesken
, Kansan Uutiset 25 / 2020 (Juttua erityislasten äitien komiteasta ja BAS:in Saidan perheneuvolasta). Juttu on julkaistu myös netissä 21.6.2020, otsikolla Leiriolot runtelevat lasten mieliä – Beit Atfal Assumoud -järjestö auttaa palestiinalaisleirin perheitä.
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4278020-leiriolot-runtelevat-lasten-mielia-beit-atfal-assumoud-jarjesto-auttaa-palestiinalaisleirin-perheita


Studying as a refugee – instead of just waiting
, Elm Magazine 3.6.2020 (Juttua aikuiskoulutuksesta syyrialaisleireissä. MAPs-järjestön perustajan Fadi Al Halabin ja koulutusasiantuntija Brian Lallyn haastattelut. Jutussa myös yleistä asiaa syyrialaisten tilanteesta Libanonissa.)

https://elmmagazine.eu/adult-education-and-the-unexpected/studying-as-a-refugee-instead-of-just-waiting/

Koronaviruksen aiheuttama pelko kiristää pinnaa pakolaisleireillä Libanonissa – Äidit huolissaan mielenterveysongelmien kasvusta
, maailma.net 11.6.2020 (Juttua koronakaranteenista Libanonin palestiinalaisleireissä, keskiössä palestiinalaisäitien kirjoittamat kirjeet sosiaalityöntekijöille. Beit Atfal Assumoudin sosiaalityöntekijä Noor Al Saadin ja perheneuvolan johtaja Mariam Sleimanin haastattelut) 

https://www.maailma.net/uutiset/koronaviruksen-aiheuttama-pelko-kiristaa-pinnaa-pakolaisleireilla-libanonissa-aidit

Lehtiin lähetetyt, vielä julkaisemattomat, jutut

Into piukalla! Lapsen maailma 5 / 2020, julkaistaan 3.8.2020 (Reportaasi syyrialaisen MAPs-järjestön pyörittämästä koulusta Beqaan laaksossa)

Töiden loppu, mielenosoitusten alku, Kansan Uutiset (Juttu palestiinalaisten työlupa-asioista Libanonissa)

Muut

Kivistö, Sirkku, Puuronen, Reetta: Hyviä uutisia Libanonista: korona ei ole levinnyt palestiinalaispakolaisten leireihin” Lähi-itä nyt -blogi (http://lahi-itanyt.fi/nyt/hyvia-uutisia-libanonista-korona-ei-ole-levinnyt-palestiinalaispakolaisten-leireihin/)

Markkanen, Oona: Muutos löytyy nuorista Kimppu 6.3.2019 HYY kehitysyhteistyötoimikunta (https://kimppu.com/2019/03/06/muutos-loytyy-nuorista/)

Puuronen, Reetta: Pakolaisleirin isien tilanteesta pandemiaeristyksessä. PSV:n Libanon-blogi 22.7.2020 (https://vastuu.fi/?p=1750)

Tokola, Viola, Tokola Venla, Makkanen, Joel: Leirin lapset. Suomen Kuvalehti 9/2019 (https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/lahi-ita/piti-tulla-telttakyla-muutamaksi-kuukaudeksi-70-vuotta-myohemmin-libanonin-pakolaisleirit-ovat-muuttuneet-kaupunginosiksi/).