Toivotan teille voimia – kirje yhteistyöjärjestö Beit Atfal Assumoudin työntekijöille

Beit Atfal Assumoud (BAS) -järjestön työntekijät ovat tiukilla sekä perheneuvoloissa että BASin muissa toimipisteissä. PSV:n hallitus pyysi perheneuvoloiden ja erityislasten tukijoita (kummeja) kirjoittamaan myötäeläviä ja rohkaisevia viestejä henkilökunnalle. Tässä alla erään tukijamme lähettämän kirjeen suomennos. Hän kertoo kirjoittaneensa niin, että kirje voidaan lukea lapsille. Kirje on jo jaettu perheneuvoloihin ja keskuksiin. Siitä on tullut ilahtunut kiitosviesti.

Päiväkodissa opetellaan englantia

Tutuille ja tuntemattomille ystävilleni Libanonissa!

Tänään lokakuun 14:ntenä 2020 muistelen menneitä ja elän toivoen parempaa tulevaisuudessa. Muistoissani palaan Libanoniin noin kahdeksan vuotta sitten.  Yhdessä Solidaarisuussilmukoiden kanssa minulla oli mahdollisuus vierailla siellä, olla vieraananne ja nauttia vieraanvaraisuudestanne. Toivo paremmasta tulevaisuudesta syntyy uskostani, että yhdessä pystymme enempään, voimme selvitä jopa sellaisista vaikeuksista, jotka ovat aivan liian suuria.

Ehdenin vaelluksella

Mieleeni nousee monia näkymiä ja tunteita tuolta matkalta, joka teki syvän ja unohtumattoman vaikutuksen. Muistan Bourj el-Barajnehin, Shatilan, Saidan, Wavelin, Baalbekin ja Ehdenin. Nimet saattavat vuosien myötä unohtua, mutta eivät ihmiset eikä työ, jota teette siellä hyvin vaikeissa oloissa.

Muistan ystävällisiä kasvoja, viisaasti ja erinomaisesti organisoitua työtä, tiloja, jotka olivat hyvin pieniä, mutta kauniisti koristeltuja ja lapsiystävällisiä. Tässä teille muutamia kuvavälähdyksiä tuolta matkalta!

Arvostan teidän työtänne, se on arvokasta ja se on vaikeaa. Toivotan teille voimia. Yhdessä voimme selviytyä, tuntea olomme turvalliseksi ja nauttia pienistä hyvistä arkisista asioista jokapäiväisessä elämässämme.

Nyt te ja me elämme erilaista aikaa – aikaa, jossa tulevaisuus on epävarma ja pelottava. Koronaeristyksen aikana täytin päiväni neulomalla sukkia ja virkkaamalla isoäidinneliöitä. Käsitöitä tehdessä ajatukset lentävät ja sitä miettii: “Kukahan tyttö, poika, isoäiti tai isoisä saakaan joskus nämä sukat? Mahtavatko ne sopia hänelle? Ilahtuuko hän? Pitävätkö sukat hänen varpaansa lämpöisinä?”

Kuinka suuri isoäidinneliöpeitosta tulee, sitä en tiedä? Jatkan neliöiden virkkaamista ja yhdistän ne peitoksi vasta kun COVID-19 on lakannut leviämästä. Sen jälkeen se lähetetään teille.

Koska tänään ei ole mahdollista lähettää teille paketteja Sirkku Kivistön tai jonkun muun mukana kuten aiemmin saattoi tehdä, lähetin teille muutamia kuvia, jotka näyttävät teille mitä on tulossa sitten, kun se on mahdollista. Ja uskoisin, että niitä tulee enemmänkin!